vineri, 14 martie 2014

Fondant pentru torta sau decor

Ingrediente:

100 gr zefir Marshmallow
100 gr zahar pudra
1 lg de unt
Aditional:
amidon de porumb
colorant alimentar



Mod de preparare:
1. Intr-un vas se pun zefirele cu untul si pe 1 minut se pun la Microwave pina incep sa se topeasca;
2. Incepe cate putin sa adaugam zaharul pudra pina se formeaza o masa usor de manevrat (ca o plastilina);

Sfat! E binede imbracat o manusa de polietilena caci se lipeste tare de maini zefirul topit :)
3. Daca nu e suficient de elastic, se mai adauga nitel amidon de porumb;
4. Dupa ce sa obtinut compozitia dorita, se aseaza in celofan, se inveleste bine, si pe pune la ere pentru cca 30 min
5. Dupa ce s-a scos din frigider,se poate de impartit in mai multe bucati si se adauga coloratii preferati,se amesteca bine si se incepe modelarea.

Fondantul se usuca la aer timp de cateva ore!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu