luni, 10 martie 2014

Sponge-cake cu bostan si merisoare(rachitele)


Ingrediente:
Dovleac copt-200 gr
Zahar-100 gr
Oua-3
Ulei-50 ml
Faina-100 gr
Praf de copt-10 gr
Scortisoara(optional)-un virf de lingurita

Pentru decor:
Nuci macinate,gem preferat



Mod de preparare:
1. Intr-un vas se amesteca dovleacul copt si pisat,galbenusurile de oua,ulei,zahar si scortisoara pina se obtine un amestec omogen,
2. Albusurile se bat bine pina se intaresc si se adauga la amestec incorporindu-l usor,cu miscari de jos in sus,
3. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie,se amesteca usor pina sedevine omogena,
4. In cuptorul preincalzit la t°180℃, se coace checul cca 30-35 min,
5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se unge cu gem si se presoasa nucile zdrobite.


Sursa:
http://gustosel.wordpress.com/category/tartechecuritorte/page/12/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu