sâmbătă, 8 martie 2014

Biscuiti cu miere



Ingrediente(36 portii- forme de copt medii)
Unt- 50 gr (am folosit ulei in loc)
Zahar -50 gr
Miere-50 gr
Ou-1
Praf de copt - 1 lingurira (am pus amoniu pt prajituri)
Faina - 200 gr( poate merge un pic mai mult)
Esenta de migdale -1 lingurita(optional)
zest de la o lamaie/portocala (optional)




Mod de preparare:
1. Se amesteca toate ingredientele in afara de faina pina se obtine un amestec omogen si se topeste zaharul
2. Se incorporeaza faina,se amesteca pina se obtine un aluat ce nu se lipeste de maini
3. Se acopera aluatul cu o pelicola alimentara si se tine la rece cam 30-40 minute,apoi se ia cate o bucata si
4. Cu ajutorul unui sucitor formam un blat de marime cca 1,5 cm,cu forme pentru prajituri(sau un pahar) facem biscuitii
4. In cuptorul preincalzit se coc biscuitii la t° 150℃ cca 10 min,pina capata aspect auriu.
(depinde de cuptor)
Se pot orna dupa preferinte: am facut cu  ciocolata topita cu diverse ornamente
sau cu Royal Icing

Royal Icing (mai simplu nici nu exista):
180 gr de zahar pudra
1 albus de ou mediu
cateva picaturi de suc de lamiae (sau in virf de lingurita de sare de lamaie)

1. Intr-un bol, se amesteca cele trei ingredient pina se obtine o pasta uniforma.
2. Daca vrem sa facem in mai multe culori, impartim in vase diferite cantitate dorita si adaugam colorant alimentar.
3. Inseram glazura in seringa/plic pentru patisserie, ascultand melodiile preferate, dam frau liber fanteziei ;)

Important!! glazura se usuca destul de repede. Este recomandat ca vasul sa fie acoperit cu pelicola alimentara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu