joi, 13 martie 2014

Torta "Sageata lui Cupidon"

Ingrediente (pandispan cu diametru cca 20 cm):
1 ou
1 pahar zahar brun (sau alb)
1,5 pahare faina (am folosit faina integrala)
0,5 pahar ulei rafinat
0,5 pahar lapte
0,5 pahar apa fierbinte
3 lg. cacao
1 plic de praf de copt
1 lgt. bicarbonat de sodiu




Crema:
1/2 L. lapte
100 gr. unt
100 gr. gris
100 gr. zahar

Metoda de preparare:
Pandispanul:
1. Se amesteca toate ingredientele solide intr-un vas: faina,zaharul,cacao,praful de copt si bicarbonat de sodiu;
2. In alt vas, se bate oul usor apoi se adauga ulei si lapte-totul se amesteca;
3. In compozitia solida se adauga cea lichida in 2-3 reprize,se amesteca totul bine ca sa nu fie cocoloase;
4. Se adauga apa clocotita si se amesteca repede si usor,se toarna toata compozitia intr-un vas uns si se pune la cuptorul preincalzit la t.180`
Sfat! Inainte de a trimite la cuptor vasul,il trintim usor de cateva ori de masa,ca sa iasa bilutele de aer -sa nu formeze cupola la coacere.

5. Se coace la t. 180` timp de cca 40 min, apoi se lasa sa se racoreasca cca 15 min in forma,asezata pe un prosop umed,dupa care se pune pe un gratar la racit.

Sfat! Pandispanul e destul de "umed", si in principiu, nu are nevoie de insiropare(doar la dorinta) 

Crema:
1. Se amesteca lapteele cu zaharul si se pun la fiert. Indata ce incepe sa fiarba,presuram grisul sub forma de poaie,ca sa nu formeze cocoloase si amestecam in continuu;
2. Cand compozia se "leaga" de lingura,se ia de pe for si se lasa sa se raceasca;
3. Se adauga untul la temperatura camerei, si se mixeaza cu blenderul toata compozitia pina se obtine o crema;

4. Se taie pandispanul in 3 parti (sau 2 mai groase), se unge cu crema si se decoreaza la dorinta cu ciocolata topita,nuci,fructe proaspete,etc sau fondant (cum am facut eu :))

Sursa:
http://gustosel.wordpress.com/category/tartechecuritorte/page/6/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu