miercuri, 26 martie 2014

Muffins cu ciuperci


Ingrediente(15 muffins):
Ceapa- 1 medie
Ciuperci - 300 gr( am avut proaspete)
Oua-2
Smintina/yogurt natural- 3-4 lng mari
Verdeata (marar,patrunjel)
Faina  3-4 lng mari (am folosit faina integrala)
Praf de copt-10 gr(sau un pachetel)
Ulei- 2 lng
Sare si piper



Mod de preparare:

1. Calim ceapa taiata marunt intr-un pic de ulei,apoi adaugam ciupercile taiate marunt- se calesc pina ce tot lichidul de evapora. Se lasa amestecul sa se raceasca.
2. Intr-un vas amestecam: galbenusurile,smintina,uleiul si verdeturile tocate.
3. Apoi incorporam ciupercile.
4. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in amestecul de ciuperci cu smintina.
5. Se adauga faina amestecata cubnpraful de copt,amestecand usor.
6. Repartizam in formele pentru copt.
7. In cuptorul preincalzit,punem muffins la copt pentru cca 35-40 min la t°180°C (sau verificam cu scobitoarea-sa iasa uscatra din chec).

Nota: ciupercile sa fie deshidratate,in caz contrar se va coace greu checul si va fi umed inauntru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu