vineri, 28 martie 2014

Iepure in sos de vin alb la cuptor

Ingrediente:
iepure - 1 kg
ceapa - 3
ardei dulce- 1
morcov - 1
vin alb- 200 ml
frunza de dafin,rozmarin,sare,piper,boia de ardei,salvie

Mod de preparare:
1. Iepurele se dezmembreaza si se spala in apa rece. Intr-un vas se pune la fiert. Se lasa cateva clocote;
2. Intr-o tigaie (la mine e dry cooker pe aburi) calim ceapa,dupa ce devine transparenta adaugam ardeiul taiat fisii lungi si morcovul rondele- totul se caleste la foc mic cca 5-7 min,adaugand sare si piper negru macinat;
3. Intr-un vas ce va fi pus la cuptor aranjam legumele,pe patul de legume se aranjeaza carnea de iepure- se presoara sarea,boia,adaugam frunza de dafin,o crenguta de rozmarin si cateva frunze de salvie;
4. In vas turnam vinul si acoperim cu capac sau folie de aluminiu;
5. Lasam in cuptor cca 60 min la t. 180`
6. Dupa o ora,scoatem capacul,adaugam un pahar cu apa si lasam sa se rumeasca inca 15 min.

Se poate servi cu pireu de cartofi,legume inabusite etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu