sâmbătă, 12 aprilie 2014

Torta de miere



De ce avem nevoie:
Miere- 2 linguri
Oua-2
Zahar-1 pahar(1/2 pah pentru cei ce nu iubesc tare dulce tortele)
Bicarbonat se sodiu-2 lingurite
Ulei-50 ml
Faina-3 pahare
Zest de la o jumatate de lamaie(optional)

Crema:
Smintina-600 gr
Zahar pudra-1 pahar
Intaritor de frisca(daca e nevoie)
Nuci zdrobite

Etape de preparare:
 1. Intr-un vas punem ouale,zahar,miere,ulei si bicarborbonatul de sodiu--le amestecam si punem fiert-baine marie.Amesteca, pina continul devine spumos si se dubleaza in volum;
2. Se adauga 2 pahare de faina,se amesteca bine si se mai lasa 2-3 min,amestecand incontinuu;
3. Intre timp,paharul de faina ramas se presoara intr-un vas si aluatul de fierbinte se toarnapeste faina. Se amesteca si se acopera cu o folie,se lasa sa se raceasca(aluatul e destul de lipicios)
4. Dupa ce s-a racit aluatul,devine mai elastic si usor de lucrat-il impartim in 6-7 parti egale;
5. Intindem aluatul direct pe foaia tapetata in forma de cerc cu diametrul de 24 cm,grosime 0.5 cm(se poate cu mainile de intins)
6. Infingem cu furculita foile de aluat formind niste brazde
7. In cuptorul preincalzit la 180°C,coacem foile cca 4-5 min sau pina incep a se rumeni.
Dupa ce sunt scoase din cuptor a se lasa 2 min sa se racoreasca apoi,cu ajutorul unei farfurii sau capac,taiem dupa forma dorita.

8. Facem crema:
Smintina se amesteca cu zaharul pudra. Daca crema a devenit foarte subtire,adaugam intaritor si amestecam bine.
La dorinta,se poate de adagat in crema nucile zdrobite.
9. Se unge cu crema fiecare blat,iar marginile se orneaza cu ramasitele maruntite
Ornarea torte se face la dorinta



Sursa:povarenok.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu