miercuri, 28 august 2013

Brinzoaice

Imi ramasese brinza moale de vaci si ca sa nu stea fara treaba am hotarit sa coc brinzoaice.
Minim ingrediente si fort, maxim satisfactie! Exact ce am eu nevoie :)



Ingrediente:

Brinza de vaci- 200 gr
Oua -1 buc
faina de griu - 4 linguri (pina cand aluatul pare a fi un amestec ce seamana cu smintina groasa)
zahar- 2 linguri
sare- un virf de cutit
zahar vanilat -10 gr (la dorinta)
ulei- 1 lingura pentru prajire
toping preferat (jem,dulceata,miere,smintina etc.)

Etapele de pregatire:

1. Totul se amesteca bine intr-un vas, se pune o tigaie la foc se adauga uleiul, se incalzste bine si cu o lingura formam zrinzoiaca direct in tigaie.
2. Se prajesc cate 3-4 min de fiecare parte
3. Intr-o farfurie, punem un servetel de hirtie inainte de a plasa brinzoiacele pregatite, pentru a scurge surplusul de ulei.

NB: se poate de adaugat in aluat stafide,seminte de floarea soarelui decojite si crude,pomusoare etc.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu