Imi ramasese brinza moale de vaci si ca sa nu stea fara treaba am hotarit sa coc brinzoaice.
Minim ingrediente si fort, maxim satisfactie! Exact ce am eu nevoie :)
Ingrediente:
Brinza de vaci- 200 gr
Oua -1 buc
faina de griu - 4 linguri (pina cand aluatul pare a fi un amestec ce seamana cu smintina groasa)
zahar- 2 linguri
sare- un virf de cutit
zahar vanilat -10 gr (la dorinta)
ulei- 1 lingura pentru prajire
toping preferat (jem,dulceata,miere,smintina etc.)
Etapele de pregatire:
1. Totul se amesteca bine intr-un vas, se pune o tigaie la foc se adauga uleiul, se incalzste bine si cu o lingura formam zrinzoiaca direct in tigaie.
2. Se prajesc cate 3-4 min de fiecare parte
3. Intr-o farfurie, punem un servetel de hirtie inainte de a plasa brinzoiacele pregatite, pentru a scurge surplusul de ulei.
NB: se poate de adaugat in aluat stafide,seminte de floarea soarelui decojite si crude,pomusoare etc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu