sâmbătă, 31 august 2013

Tarta de mere sau Tarta "Цветаевский"

Este o tarta neobisnuit delicioasa, un pic diferita de o tarta clasica de mere. Plus, in loc de mere se poate de folosit piersici, eu data viitoare neaparat voi incerca cu piersici.


Ingrediente:
Blat:
unt - 150 gr (se poate margarina)
smintina - 0.5 pah. (am folosit chefir)
faina- 2 pah
praf de copt - 10 gr

Umplutura:
smintina - 1 pah.
oua -1 buc.
faina - 2 linguri
zahar - 1 pah. (data viitoare pun mai putin,e prea dulce pentru mine)
zahar vanilat - 10 gr (la dorinta)
mere 3-4 medii

Etapele de preparare:
1.Topim untul si-l lasam sa se raceasca un pic
2. Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt
3. Intr-un vas, se pune smintina (0.5 pah), se adauga untul topit.
Totul se amesteca bine.


4. Se adauga faina incetisor, si amestecam totul incat sa formam un blat ce nu se lipeste de maini dar nici care se intinde.

5. Cu putina faina pe degete intindem aluatul in forma de coacere, formind si bordura

Umplutura
6. Merele se spala, usuca si se feliaza subtirel. Se aranjeaza pe toata suprafata aluatului din tava.

7. Intr-un vas, se toarna smintina (1 pah), zaharul si zaharul vanilat. Totul se amesteca foarte bine.
8. Oul il batem putin in alt vas si-l adaugam la smintina cu zaharul. Amestecam bine.
9. Cate putin se adauga in amestec cele 2 linguri de faina, amestecand usor ca sa nu fie cocolosi.
10. Crema formata se toarna uniform peste toata suprafata din tava.
11. La temperatura de 180` coacem cca 50 min.


Acest desert cel mai bine de a se servi rece, insa nu este o regula!
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu