miercuri, 28 august 2013

Carne de vitel aromata inabusita cu cartofi



Pentru prima oara mi s-a primit acest fel de mincare simplu nemaipomenit de delicios!

Carnita de vitel se primeste extraordinar de fina, iar ce arome... iti lasa 'gura apa'.




Ingrediente:

Carne de vitel- cca 1 kg

ceapa- 1 mare sau 2 mici

usturoi- 2 catei

morcov- 1 mediu

sos de tomate- 2 lingurite

apa fiarta- 1 pahar

condimente (oregano,busuic,sare,piper negru macinat,boia ardei iute,rozmarin,frunze de dafin)- se poate folosi orice condiment dupa preferinta.

cartofi- 4-5 medii



Etapele de pregatire:

1. Se spala carnea cu apa rece,se uscuca cu un servet de bucatarie.

2. Se taie cubulete

3. Intr-o cratita se incinge un pic de ulei de floarea soarelui(masline), se adauga cubuletele de carne si se rumenesc, cca 10 min

4. Intre timp, se taie ceapa si usturoiul (eu le taie marunt), si se adauga in cratita,mestecand usor(se lasa 5 min)

5. Se curata morcovul,se taie cubulete si se adauga in cratita (se lasa inca 5 min)

6. Se adauga condimentele si se amesteca bine, se lasa 3 min

7. Se adauga apa fiarta si 2 lingurite de sos de tomate

8. Cartofii curatati si taiati cubulete se adauga in cratita.



Se lasa sa fiarba sub capac la foc mic cca 30 min.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu