sâmbătă, 31 august 2013

Torta Rainbow


Aceasta torta poate fi facuta dupa reteta preferata, important sa fie pandispan. Reteta anume aceasta am gasit-o intr-o editie "Посто&Вкусно".Am schimbat crema doar.


Ingrediente:
Blat:
Faina de griu - 1,5 pah
praf de copt - 10 gr
sare- un virf de cutit
unt - 110 gr ( la temperatura camerei)
zahar vanilat - 10 gr
lapte - 190 ml
zahar - 1 pahar sau 200 gr
albusuri - 3
coloranti alimentari (eu am folosit 7 culori de marca Brauns Heitmann)

Crema
smintina- 0.5 l
zahar - 1 pah

Etapele de preparare:
1. Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
2. In alt vas mai mar, batem untul cu zaharul pina se omogenizeaza.
3. Continuind baterea, se adauga albusurile, zaharul vanilat.
4. Apoi, se adauga faina putin cate putin. Se amesteca bine-bine.
5. Se adauga laptele.
6. Se imparte aluatul in parti egale (6 parti)
7. In fiecare vas cu aluat turnam coloran alimentam,amestecam bine pina se formeaza culoarea dorita
8. In cuptorul incalzit, incepem sa coacem blaurile.
 cca 15 min de coacere la temp. 180`
9. Cand toate blaturile s-au copt, 'ridicam' torta ungand fiecare strat cu crema din sminita cu zahar (pregatita din timp)
10. Se lasa peste noate in frigider.

Bon apetit!

Comment:
a. Data viitoare voi face sirop pentru blat, a iesit cam tare
b. ca blat, se poate face pandispan obisnuit (voi faca asa data viitoare)
c. voi incerca crema Merenga neaparat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu