sâmbătă, 31 august 2013

Torta pe tigaie


Niciodata nu am crezut ca se poate de facut torta in tigaie Dar am gasit asa o retea, destul de usurica si mi-a placut ce s-a primit.



Ingrediente:
Blat:
lapte condensat - 200 gr
1 ou
praf de copt - 10 gr
faina de griu- 3 pahare

Crema (fiarta):
lapte - 0.5 l
faina de griu - 4 linguri
oua- 2 buc
zahar - 1.5 pah.
zahar vanilat - 10 gr

Etape de preparare:
1. Amestecam toate ingredientele si formam blatul. Sa fie bine de intins.
2. Il separam in 8 parti egale. Formam blaturi. Le "impungem" cu furculita.
3. Incalzim tigaia bine si punem blatul la pajit, unul cate pe unul.
Se prajesc repede, deci sa fim atenti, cam 2 min de parte!
Un blat se poate de folosit ca decor, deci putem sa-l faramitam.
4. Pentru a face crema, incalzim laptele
5. Oule se bat cu zaharul si zaharul vanilat.
6. Se adauga faina. Adaugam in lapte.
Se amesteca totul bine-bine si se pune la foc mic pina se ingoasa.
Crema este gata!

7. Ungem fiecare blat cu crema, si "ridicam" torta. O putem infrumuseta cu farimiturile de la un blat.

Se pune la rece pe noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu