miercuri, 28 august 2013

Tarta de brinza (cheesecake) fara coacere




Aceasta torta o prepar relativ des. Se gateste foarte simplu si practic intotdeauna e cu succes. 
De data aceasta am adaugat cubulete de jelly, s-a primit interesant atat la aspect cat si la gust!



Turta:

Biscuiti "La ceai" sau "Yubileinoe"- 200 gr
Unt - 100 gr

Crema:

Brinza de vaci cremoasa President - 300 gr
zahar - 4-5 linguri mari
zahar vanilat - 10 gr
gelatina- 10 gr
jelly la dorinta (capsuni,lamaie,strugure)-care 1/2 din pachet dr.Oetker

Etape de pregatire:

1. Biscuitii se farimiteaza in blender.
2. Untul se topeste la abur de apa, se adauga in biscuitii farimitati si se omogenizeaza.
3. Intr-un vas tapitam acest amestec bine (va fi baza tortei).
Punem vasul in figider.

4. Brinza cremoasa se amesteca bine (cu mixerul) cu zaharul si zaharul vanilat.
5. Se pregateste gelatina conform instructiei de pe pachetel (daca e dr.Oetker, important sa nu se lasa sa fiarba!)
6. Dupa ce gelatina e un pic racorita, se adauga incetisor in amestecul de brinza.
7. Acest amestec de brinza se toarna in vas, peste baza din biscuiti, si se va pune la rece in frigider.
8 Dupa 3-4 ore, cand torta este "prinsa", se poate servi.

Comment:
In cazul cand dorim sa adaugam jelly, inainte de a face crema de brinza:
1. Pregatim jelly conform instructiei, separat in vase mici diferite si le punem la rece pentru a se ''prinde''
2. Pregatim crema de brinza si jeleul pt ea (pc 4-6)
3. Se scoate jelly din frigider, se taie cubulete si se adauga in crema de brinza.
4. Dupa ce torta e racita bine,se poate de turnat inca un strat de jelly, si iarasi se pune la rece.
5. Se poate de adaugat fructe atat in crema de briinza cat si gelly de deasupra.

Chiar daca descrierea pare a fi incurcata, e usor de facut si niciodata nu da gres!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu