vineri, 30 august 2013
Gnocchi di patate sau Coltunasi lenosi
Am hotarit sa incerc sa pregatesc gnocchi din cartofiluind in consideratie ca se cere minim ingrediente. Sincer, nu tin minte sa fi gustat vreodata coltunasi lenosi... Mi s-a parut ceva interesant desi e simplu!
Ingrediente:
Cartofi fierti cu coaja - 4 buc medii
1 ou
sare
faina de griu- 200 gr
Etape de pregatire:
1. Fierbem cartofii cu coaja
2. Dupa ce sunt gata fieti, ii decojim si ii radem intr-un bol
3. Adaugam sarea si ou, amestecam
4. Se adauga faina, se formeaza un blat (sa nu se lipeasca de maini)
5. Impartim in cateva parti egale si sucim in "rulade"
6. Se taie cubulete cca 2 cm si pisam cu furculita un pic
7. Se fierb in apa clocotita (la fel ca si coltunasii) aprox. 7 min
8. Se servesc calzi cu sos preferat (ex. smintina)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu